Ljubiti življenje … kaj to komu pomeni? Zame je to največja vrednota!

Sprejemati sebe in druge, kadar gre vse po načrtih in pričakovanjih, ni težko in je lepo. Ko pa nastopijo težave ali bolezen se sistem vrednot in medsebojnih odnosov lahko začne spreminjati.

Vsak človek piše svojo življenjsko zgodbo. Na moji, skoraj tri desetletja dolgi poklicni poti medicinske sestre, sem bila del mnogih zgodb, tudi najtežjih, ki so jih z menoj delili bolniki in njihovi najdražji.

Vedno sem se trudila, da moj poklic medicinske sestre ne bi bil samo poklic, ampak tudi poslanstvo. Koliko mi je to uspevalo vedo tisti, ki so mi bili v svoji ranljivosti zaupani v oskrbo zdravstvene nege.

 

Življenjska pot me je peljala tako, da sem se srečala z Bownovo terapijo. Osebno sem jo zaznala kot nežno, prijetno, kot terapijo, ki lajša fizično bolečino in omogoča psihično sprostitev.

Počasi se mi je oblikovala misel, da bi lahko poslanstvu medicinske sestre dodala bolj osebno noto, nekaj več. To je pomenilo ljudem ponuditi to kar sem doživela sama.

Bownova terapija telesu ničesar ne vsiljuje, le spodbudi ga k samozdravljenju. Telo in duha poskuša spraviti v ravnovesje, v harmonijo.

Pri iskanju odgovorov na nekatera vprašanja sem našla še refleksno masažo stopal. V hipu me je osvojila in mojim klientom sem želela ponuditi tudi to. Ko sem od klientke slišala, da imam prijeten dotik, sem vedela, da sem se odločila pravilno.

 

Po mojih dosedanjih izkušnjah se pri uporabi naravnih zdravilskih metod kot sta Bownova terapija in refleksna masaža stopal čudovito odraža to, kar so vedeli že stari Latinci in so to izrazili s pregovorom – medicus curat, natura sanat – zdravnik zdravi, narava pozdravi. Terapiji skoraj vedno daje piko na »i« tudi klientovo zaupanje in upanje v izboljšanje težav – torej Bona fide!